Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 april, 2022 - 11:01
  • Wille Valve deltog på BSPC:s möte i onsdags. Arkivbild.

Ryssland stängs ute från BSPC på obestämd tid

Den parlamentariska Östersjökonferensen, BSPC, beslöt på sitt möte i onsdags att de ryska medlemsdelegationerna inte får delta i verksamheten på obestämd tid.

Redan den 12 mars, kort efter att Ryssland inledde kriget i Ukraina, meddelade BSPC att medlemsparlamenten från den Ryska federationen inte fick delta tillsvidare.

Mötet i onsdags beslutade att föreslå inför årskonferensen att de ryska delegationerna fortsättningsvis är uteslutna från verksamheten på obestämd tid till dess att de uppfyller de kriterier gällande respekt för internationell lag med mera som krävs av medlemsländerna.

Från den Ryska federationen ingår följande medlemsparlament: Statsduman, Federationsrådet, Kaliningrad, Karelen, Leningrad och Sankt Petersburg.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »