Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 april, 2013 - 07:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Rivningshotat kulturhus i Kuggböle

Att riva ett gammalt hus i gott skick med välbevarad tidstypisk exteriör och interiör är inte en hållbar utveckling. Det påpekar museibyrån i ett utlåtande till Saltviks kommun. En privatperson har begärt rivningstillstånd av ett bostadshus i Kuggböle, byggt 1930. Museibyrån har inspekterat och dokumenterat huset och finner det vara av kulturhistoriskt värde som mycket representativt för en boendemiljö i mitten av förra seklet. Huset utgör också en viktig del av bebyggelsemiljön i Kuggböle. Det är fastighetsmäklaren som rekommenderat en rivning av huset för att höja värdet på hela fastigheten innan försäljning. Det är en synpunkt som man vid museibyrån är oförstående inför. Det är byggnadsnämnden i Saltvik som nu skall ge ett eventuellt rivningstillstånd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »