Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 december, 2023 - 06:21Uppdaterad: måndag, 11 december, 2023 - 08:15

Rekord i antalet julklappsansökningar hos Rädda barnens barnfond

Tiden för att ansöka om en julklapp från Rädda barnens barnfond har nu stängt och ännu en gång är det rekord i antalet ansökningar om julklappar, då över 250 stycken anmälningar kommit in. 

I många år har stöden till barnfonden gjort att Rädda barnen kunnat ge julklappar till barn på Åland vars familjer lever i ekonomisk utsatthet. Rädda barnen stödjer genom att ge en julklapp i form av ett presentkort till en önskad butik på Åland för att på så sätt hjälpa föräldrarna att så gott som möjligt uppfylla önskningarna på barnens önskelista. 

- Stödet från ålänningarna är ovärderligt. Förra året fick vi ett så fint gensvar på föreningens julinsamling och hoppas att alla som kan även i år ger en julklapp, säger Lotta Angergård, vikarierande verksamhetsledare på Rädda Barnen, i ett pressmeddelande. 

Mer information kan du hitta på deras hemsida, www.raddabarnen.ax.

Ålands Radio gjorde nyligen en undersökning där vi frågade barnfamiljer om deras ekonomi. Du kan ta del av den enkäten här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »