Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 november, 2012 - 14:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Regeringsspricka om avbytare

Centerns Anders Englund tänker inte medverka till att de landskapsanställda avbytarna helt tas bort, det betonade han i lagtingets budgetdebatt. Också centerordföranden Harry Jansson sade att partiet inte vill medverka till en sådan utveckling. Man ser en risk för att mjölkproduktionen minskar i stället för att öka som är en allmän målsättning. I en replik sade däremot näringsminister Fredrik Karlström att planerna står fast att efter två år ändra avbytarsystemet så att det blir privatiserat. Den minskade efterfrågan på lantbruksavbytare gör att landskapsregeringen har beslutat att från den 10 december tillsvidare permittera en av sina avbytare. Orsaken till den minskande efterfrågan är att lagtinget för två år sedan minskade lantbrukarnas rätt att få hjälp av avbytare. I dag finns det nio landskapsanställda lantbruksavbytare varav två jobbar deltid. I mitten av januari går ett deltidsvikariat ut, och det vikariatet kommer då inte att förnyas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »