Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 december, 2022 - 06:06Uppdaterad: fredag, 16 december, 2022 - 06:47
  • I går hölls en paneldiskussion om den åländska sjöfartens framtid. Foto: Tomas Tornefjell

Rederier: Inte plats för två linjer

Under gårdagens diskussion om sjöfarten på Åland, som ordnades av Ålands Socialdemokrater, sa Viking Lines vd Jan Hanses att en slopad tax free-försäljning vore ett gift för deras trafik. 
- Den trafik vi har nu med de fartyg vi har kan vi i så fall inte fortsätta med utan då måste man hitta lösningar motsvarande det som finns på Gotland, vilket gör att trafikintensiteten minskar, säger han.

Under diskussionen klargjordes att det inte finns plats för två rederier som trafikerar mellan Åland och Sverige.

Eckerölinjens vd Tomas Karlsson var tydlig med att de fortsätter att fokusera på trafiken mellan Eckerö och Grisslehamn och inte har några planer på att köra mellan Mariehamn och Kapellskär.
- Vår trafik mellan Eckerö och Grisslehamn är lönsam och vi kommer att fokusera på den trafiken. Det är den kortaste vägen till Sverige vilket är bra ur miljösynpunkt och för bunkerkostnaderna, säger Tomas Karlsson.
 

Han var också tydlig med att nästa fartyg som de skaffar för trafiken mellan Eckerö och Grisslehamn blir batteridrivet.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »