Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 maj, 2012 - 16:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Rederi AB Eckerös vd nöjd<br>trots ett utmanande år

-Avsätt 20 cent av dividenden på två euro till personalen som uppskattning för deras arbete under de här 50 åren! Det föreslog aktieägaren Sven-Åke Gustavsson på Rederiaktiebolaget Eckerös bolagsstämma i eftermiddags. Han efterlyste också en förklaring till dubbleringen av styrelsearvodena vid fjolårets stämma. Rederiets vd Björn Blomqvist sa att höjningen var en marknadsanpassning. Andra frågor som togs upp på stämman var bolagets arbete med jämställdhet och ifall det ska anordnas ett aktieägarjippo i Tallinn när nya båten tas i trafik senare i år. Rederiaktiebolaget Eckerös årsredovisning visar ett rörelseresultat på drygt 21 miljoner euro för fjolåret, vilket var tre miljoner mindre än året innan. -Det kändes bra att stå här, för trots att bunkerpriserna gått upp 30 procent håller bolaget jämna steg med året före, sa Björn Blomqvist på dagens bolagsstämma på ett fullsatt Alandica i Mariehamn. Rederiet räknar med att det nya fartyget som sätts in på Helsingfors-Tallinn-linjen kommer att belasta årets resultat hårt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »