Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 april, 2023 - 06:29Uppdaterad: torsdag, 6 april, 2023 - 07:51
  • Det har inkommit rättelseyrkande om Ida Manns arbetsavtal. Arkivbild.

Rättelseyrkande inlämnat om Mann

Stadsstyrelsen har fått in ett rättelseyrkande gällande hävningen av stadsmiljöchef Ida Manns avtal och det betyder att frågan aktualiseras på ett kommande styrelsemöte, det skriver stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman i ett mail. 

Enligt Ålandstidningen är det Leif Holländer som lämnat in rättelseyrkandet. I yrkandet skriver han bland annat att “den motivering som anges är att lämplighet inte är tillräcklig. Det saknas dokumentation som styrker bedömningen att lämpligheten inte är tillräcklig”. 

Dessutom skriver fyra stadspolitiker från centern och obunden samling i en insändare att de kräver öppenhet i fallet Ida Mann. De menar att det inte föreligger sekretess i ärendet och att Ida Mann har rätt att ta del av handlingarna. Enligt insändaren har Ida Mann meddelat att hon inte anser att det föreligger skäl för sekretess. 
Ingrid Zetterman skriver i mailet att stadsstyrelsen noterat att det inkommit samtycke till staden att häva sekretessen kring varför staden hävde avtalet. Möjligheterna och formerna för detta utreds som bäst. I övrigt konstaterar stadsstyrelsen att förtroendet för stadsdirektören är enhälligt.    

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »