Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 oktober, 2023 - 06:05Uppdaterad: onsdag, 18 oktober, 2023 - 07:54
  • Lotta Angergård och Jonna Varsa vid Rädda Barnen. Arkivbild.

Rädda Barnen vill ha nya medlemmar till larmgrupp

Rädda Barnen ska under hösten utbilda fler frivilliga till sin larmgrupp som stöder barn, ungdomar och deras familjer i olika krissituationer.    

Utbildningen riktar sig främst till personer som är intresserade av att engagera sig i Rädda Barnen och bli en del av föreningens larmgrupp inom Frivilliga räddningstjänsten (FRT). 

Vid en krissituation på Åland kan Frivilliga räddningstjänsten tillfrågas att bistå myndigheterna och sedan år 2022 är Rädda Barnen på Åland en medlemsorganisation inom Frivilliga Räddningstjänsten. Larmgruppen har ett särskilt fokus på barn och bygger nu upp en beredskap för att hjälpa och stödja barn och deras familjer och att sätta upp barnvänliga platser vid behov i olika krissituationer på Åland. 

Är man intresserad av att bli frivillig i larmgruppen kan man ta kontakt med Rädda Barnen. Mer information finns på www.raddabarnen.ax/frt

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »