Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 oktober, 2017 - 11:16Uppdaterad: tisdag, 3 oktober, 2017 - 11:19
  • Ett byalag efterlyste larmade pumpstationer och påminde bland annat om när det blev stopp nedanför Solberget och stora mängder avloppsvatten rann ut i Slemmern. Foto: Hasse Persson-Bru.

Pumpstationer i Jomala larmas

Tekniska förvaltningen i Jomala fortsätter installera GSM-larm i pumpstationerna och gör upp en lista som visar i vilken ordning larmen ska installeras.

Det beslöt kommunstyrelsen i Jomala i går med anledning av en skrivelse från Vesterkalmare byalag. Som vi berättat tidigare har byalaget reagerat på att alla pumpstationer inte utrustats med fjärrlarm trots att utbyggnaden av avloppsnätet i Kalmarnäs är färdigt.

Byalaget påminde i skrivelsen om vad som hände när det blev stopp nedanför Solberget och stora mängder avloppsvatten rann ut i Slemmern.

Förutom att installera larm ska tekniska förvaltningen utreda en eventuell upphandling av service, underhåll och jourverksamhet vad gäller pumpstationerna och vatten- och avloppsverksamheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »