Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juni, 2023 - 15:13
  • Polismyndigheten har lämnat ärendet till åklagaren. Genrebild.

Projekt med virtuella stängsel till åtalsprövning

Ålands polismyndighet har lämnat ärendet om Ålands hushållningssällskaps projekt gällande virtuella stängsel till åklagare för åtalsprövning. 

En undersökningsanmälan lämnades in till polisen i juni förra året. 
- I utredningen har framkommit att det finns skäl att misstänka två personer för brott varpå ärendet i maj 2023 överlämnats till åklagare för åtalsprövning, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Under utredningens gång har brotten djurskyddsbrott och förseelse mot administrativa bestämmelser i djurskyddslagen utretts. 
- Under utredningens gång har det framkommit att utrustningen inte använts på något djur varpå brottet djurskyddsbrott avförts. Det ärende som således sänts in är förseelse mot administrativa bestämmelser i djurskyddslagen baserat på att utrustningen förts in i till landskapet Åland utan tillstånd, meddelar polisen.   

Bägge misstänkta nekar till brott. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »