Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 11:24Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 11:55
  • Lotta Jakobsson har lärt sig mer om genusfrågor då hennes arbetsplats daghemmet Regnbågen deltog i ett av Fredsinstitutets projekt. Foto: Jan Jacobson.

Projekt ökar dagispersonals genusmedvetande

För att skapa lika möjligheter för pojkar och flickor på dagis har waldorfdagiset Regnbågen deltagit i projektet KID som letts av Ålands fredsinstitut.

Projektet syftar till att öka medvetandet kring genusfrågor bland personal och föräldrar och undvika användandet av könstereotyper. Under projektet har man bland annat filmat vardagen på dagiset för att kunna göra observationer. Lotta Jakobsson som arbetar på waldorfdagiset säger att det på många sätt har varit lärorikt. En del av projektet handlar om att undvika att gruppera barnen efter kön, och att inte kalla barnen för pojkar eller flickor.

- Kanske det sitter tre pojkar i en grupp och så säger man ”Pojkar kom hit”. Men en av dem kanske inte känner sig som en pojke. Då blir han inföst i ett fack där han kanske inte känner sig hemma, säger Lotta Jakobsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »