Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 mars, 2012 - 12:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Projekt mot sexuellt våld

Ålands fredsinstitut har fått 50.000 euro av landskapet i bidrag till ett projekt om sexuellt våld. Det handlar om att vidareutveckla projektet "Fair Sex". Genom utbildning och ökad kunskap vill man nå en attitydförändring bland de åländska ungdomarna. Nyligen redovisades undersökningen "Hälsa i skolan" som handlar om barns och ungas psykiska välbefinnande på Åland. Där framkom att många unga, särskilt flickor, upplevde att deras personliga integritet flera gånger kränkts. -Genom detta bidrag möter vi behovet av att förhindra och minska på det sexuella våldet som i synnerhet de unga flickorna utsätts för. Vi vill ha ett samhälle fritt från sexuella trakasserier och sexuellt våld, säger socialminister Carina Aaltonen i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »