• Bror Myllykoski, föreningen Norden, kommunikationssamordnare Gunnar Westerholm, kansliminister Nina Fellman och näringslivsutvecklare Dan Backman jobbar med Alandica debatt. Foto: Owe Sjöblom
Nina Fellman och Gunnar Westerholm intervjuas av Owe Sjöblom
Ett längre reportage om Alandica Debatt:
Publicerad: torsdag, 17 maj, 2018 - 05:46, uppdaterad: torsdag, 17 maj, 2018 - 11:00

Program klart för Alandica debatt

Den 13 och 14 juni arrangeras Alandica debatt för första gången och det kan ses som Ålands svar på Almedalsveckan som hålls på Gotland.

- Vi har två dagar späckade med seminarier och utställare och programmet har gått över förväntan, säger kansliminister Nina Fellman.
Runt 25 seminarier och debatter och närmare 40 utställare är hittills klara.

- Vi får se om vi kanske måste stänga anmälningen tidigare eftersom det börjar bli trångt, säger kommunikationssamordnare Gunnar Westerholm om anmälningstiden pågår till den sista maj.

Även Ålands Radio ska vara med i Alandica debatt och hålla en debatt under namnet "Public service och klickjakten", den hålls på torsdagen den 14 juni och direktsänds även i radion och Ålandskanalen.

Information om programmet och deltagare finns på www.alandicadebatt.ax

Fler Nyheter

Förändringar inom äldreomsorgen upprör

Vice förtroendeman Benita Andersson är kritisk till förslaget om rotationssystem och treskiftesarbete:
Att staden ska införa ett rotationssystem och treskift för personalen inom äldreomsorg oroar många av de anställda.

Facken och LR har enats om arbetsvärderingspotterna

Nu har landskapsregeringen och vårdfacket Tehy, Akava-Åland, Ålands kommunalanställda, tjänstemannaorganisationerna på Åland och Ålands tekniska funktionärsorganisationers centralförbund enats om ett tjänstekollektivavtal som slår fast hur arbetsvärderingspotterna på totalt 1,5 miljon euro ska fördelas.

Hovrätten sänker straff för barnmisshandel

Åbo hovrätt har mildrat straffet mot en 43-årig kvinna som i tingsrätten dömdes för att ha knuffat sin minderåriga son mot en vägg, luggat honom, knuffat honom mot en grind och slagit honom med ett glas.

Markägare vid Spetalsund vill skydda fornminnen

I dag lämnade Gustaf Widén som äger mark vid Spetalsund i Föglö in en skrivelse till landskapsregeringen där han anhåller om att fornminnen på hans mark ska skyddas.

Lagmotioner om valkrets i EU-valet

Riksdagsledamot Mats Löfström har lämnat in en lagmotion om att göra Åland till egen valkrets i nästa Europaparlamentsval. Lagtinget tänker göra det samma.

Lusse 29:a bland svenskspråkiga gymnasium

Ålands lyceum placerade sig i år på 29:e plats när det gäller hur bra de svenskspråkiga gymnasierna klarade sig i studentskrivningarna.

Personalrotation inom stadens äldreomsorg införs i höst

Äldreomsorgschef Paulina Körkkö förklarar vad rotationsarbete och treskiftesarbete går ut på:
Från den 3 september införs ett så kallat rotationssystem inom äldreomsorgen i Mariehamn. Det innebär att de anställda i en period på tolv veckor arbetar på en avdelning på ett boende för att sedan byta arbetsplats.

Blumenthal får inte Saltviksjobb

Domkapitlet har bestämt sig för att inte besätta den ordinarie kyrkoherdetjänsten i Saltviks församling.

Stipendier för historisk forskning

Olof M. Janssons stiftelse för främjande av åländsk historisk forskning delar i år ut fem stipendier på totalt 7.390 euro.