• Bror Myllykoski, föreningen Norden, kommunikationssamordnare Gunnar Westerholm, kansliminister Nina Fellman och näringslivsutvecklare Dan Backman jobbar med Alandica debatt. Foto: Owe Sjöblom
Nina Fellman och Gunnar Westerholm intervjuas av Owe Sjöblom
Ett längre reportage om Alandica Debatt:
Publicerad: torsdag, 17 maj, 2018 - 05:46, uppdaterad: torsdag, 17 maj, 2018 - 11:00

Program klart för Alandica debatt

Den 13 och 14 juni arrangeras Alandica debatt för första gången och det kan ses som Ålands svar på Almedalsveckan som hålls på Gotland.

- Vi har två dagar späckade med seminarier och utställare och programmet har gått över förväntan, säger kansliminister Nina Fellman.
Runt 25 seminarier och debatter och närmare 40 utställare är hittills klara.

- Vi får se om vi kanske måste stänga anmälningen tidigare eftersom det börjar bli trångt, säger kommunikationssamordnare Gunnar Westerholm om anmälningstiden pågår till den sista maj.

Även Ålands Radio ska vara med i Alandica debatt och hålla en debatt under namnet "Public service och klickjakten", den hålls på torsdagen den 14 juni och direktsänds även i radion och Ålandskanalen.

Information om programmet och deltagare finns på www.alandicadebatt.ax

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.