Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 januari, 2024 - 15:29Uppdaterad: torsdag, 18 januari, 2024 - 16:15
  • Niklas Lampi. Foto: Hans Persson-Bru

ÅT-profilen Niklas Lampi om uppdragen för Nya Åland : ”Jag ser det inte som så dramatiskt”

Trots att Niklas Lampi har arbetat som vd och chefredaktör på Ålandstidningen under 14 år så ser han klivet till ordförande i Nya Ålands styrelse som odramatiskt.  

– Det är väl ganska vanligt att folk byter arbetsgivare och det här är den femte tidningen jag jobbar för nu, säger Niklas Lampi som understryker att skillnaderna mellan de båda tidningarnas linjer är mindre i dag än vad de varit historiskt på gott och på ont.  
Ett utökat samarbete med Ålandstidningen finns inte på hans agenda i dag då han tror att de största synergieffekterna redan är uppnådda i och med att tidningarna samtrycks sedan 2015. Han poängterar vikten av fortsatt konkurrens inom journalistiken och på annonssidan.  
– Jag tror det är väldigt viktigt med två separata lokaltidningar och en del i förklaringen till att vi har ett så starkt medieklimat på Åland, säger Niklas Lampi. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »