Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 november, 2011 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Professor hade fel linje i snusfrågan

Det blev ingen experthjälp i snusfrågan från den före detta EU-domaren och professorn Sir David Edward, som finansministerier Mats Perämaa hoppades i tidigare i år. EU:s tobaksdirektiv skall ändras och där hoppas man från åländsk sida att det skall bli en öppning för snusförsäljning ombord också på åländskt flaggade fartyg och inte bara på svenska.- Det visade sig att professor Edward var inne på en annan linje i frågan än vi hoppades, säger Michaela Slotte vid landskapsregeringens EU-enhet.Och eftersom det är onödigt att betala för ett utlåtande som inte går att använda som tänkt har samarbetet med den skotska professorn avbrutits. Det blir den nya landskapsregeringen som får gå vidare i frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »