Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2011 - 12:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Priskrig mellan Air Åland och Flybe<br>-billiga biljetter svåra att finna

Det har brutit ut ett priskrig mellan Air Åland och det nya bolaget Flybe, och båda bolagen erbjuder nu lågprisalternativ på flygningar från Åland till Helsingfors. Men biljettpriset kan bli högre än vad som annonserats, och det är inte självklart hur man får tag i de billiga biljetterna. Hos vare sig Air Åland eller Flybe kan man säga exakt i hur god tid man måste vara ute för att få bästa pris. Det kan också vara svårt att avgöra vad biljettpriset kommer att landa på i slutändan. Det skiljer mycket mellan bolagen i vad som ingår i biljetten, och beroende på kundens behov kan biljettpriset bli högre. Flybe tar till exempel ut extra avgifter för bagage som inte är handbagage. Den som inte vill eller har möjlighet att boka biljetten på internet kan göra det via telefon. Men då kostar biljetten 10 eller 15 euro mer. Hos Flybe kan även den som är svenskspråkig få problem vid telefonbokning eftersom alla som arbetar på kundtjänst inte pratar svenska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »