Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 juni, 2023 - 11:43Uppdaterad: måndag, 19 juni, 2023 - 17:34
  • De fyra partiledarna som bildar regeringen. Foto: Statsrådet

Positiva tongångar om Åland i regeringsprogrammet

Det är positiva tongångar om skrivningarna om Åland i regeringsprogrammet av några av de kandidater som ställde upp i riksdagsvalet, men som inte fanns på samma lista som vinnaren Mats Löfström. 

Nina Fellman (S), Marcus Måtar (Ob) och Alfons Röblom (HI) ger alla tummen upp för att det finns tydliga skrivningar om Åland och de tycker att Mats Löfström och övriga från Åland som varit med i diskussionerna i regeringsförhandlingarna har gjort ett gott jobb. 

Däremot skiljer sig åsikterna om regeringsprogrammet i stort. Nina Fellman och Alfons Röblom menar att det blir stora nedskärningar för de som redan nu är utsatta i samhället och att det finns en risk för att klyftorna ökar. 
Marcus Måtar däremot tycker att det generellt känns som ett bra program där han menar att det är positivt att man vågar göra nedskärningar 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »