Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 mars, 2012 - 13:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Politisk vilja finns för att gå vidare<br>med självstyrelsens utveckling"

-Det finns en bred politisk vilja i riket att gå vidare med självstyrelsens utveckling. Det anser den socialdemokratiska riksdagledamoten Maarit Feldt-Ranta som besökte Åland under veckoslutet. Enligt henne är det en tydligt signal från regeringen att man snabbt tillsatt en bred, parlamentarisk arbetsgrupp som ska granska det förslag som kommit från lagtinget. Att ingen åländsk representant finns med i gruppen är, enligt Feldt-Ranta, helt naturligt och inte ett problem. - Vi vet vad ett enigt Åland vill så nu är det viktigt att man också på fastlandet skapar en bred enighet för att komma vidare, säger Maarit Feldt-Ranta. Hon besökte Åland tillsammans med förre justitieministern, Johannes Koskinen, som representerar socialdemokraterna i den parlamentariska gruppen i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »