Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 maj, 2022 - 05:54Uppdaterad: torsdag, 19 maj, 2022 - 08:11
  • Ett misstänkt brott med koppling till teater Alandicas verksamhet utreds av polisen, men vilket brott det är fråga om vill polisen inte uppge. Genrefoto.

Polisutredning med koppling till Teater Alandica pågår

Polisen utreder ett misstänkt brott som har koppling till det som uppdagats kring föreningen Teater Alandicas verksamhet.

Det var i slutet av mars som drygt 30 kvinnor i ett öppet brev till föreningens styrelse vittnade om sexuella trakasserier och övergrepp.

”Vi kan bekräfta att polisen mottagit en brottsanmälan som verkar ha viss anknytning till de artiklar som publicerats nyligen i lokala massmedia gällande händelser som ska ha skett i samband med nämnda teaterförenings verksamhet”, skriver kommissarie John Clemes i ett mejl till Ålands Radio.

En förundersökning har inletts och förhör har hållits. Vilket brott polisen utreder vill John Clemes inte svara på.

”Ärendet är under utredning och enligt nuvarande kännedom om vad som framkommit så kommer polisen att skicka in förundersökningen för åtalsprövning så fort brottsutredningen är klar”, uppger John Clemes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »