Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 maj, 2023 - 11:29Uppdaterad: tisdag, 16 maj, 2023 - 11:47

Polisen utgår från att branden i Baltichallen är anlagd

Polisens utgångspunkt efter gårdagens brand i Baltichallen är att den är anlagd. Det säger kommissarie Tommy Thörnroos vid Ålands polismyndighet. 
- Vi kan inte hitta någon naturlig orsak i det här skedet. Det som vi utgår ifrån i det här skedet är att det är en brottslig gärning som ligger bakom den här branden. Vi rubricerar det som grov skadegörelse, säger han. 

Tommy Thörnroos säger att polisen fick mycket information på plats under gårdagskvällen. 
- Vi har fått in ganska mycket bild- och filmmaterial som vi samlar in för att få ett så klart och tydligt händelseförlopp som möjligt. Det är inte omöjligt att vi kommer att begära in tips från allmänheten i ett senare skede, säger han. 

Det var vid 17.15 igår, måndag, som det inkom ett larm om brand vid Baltichallen. Mariehamns räddningsverk, tillsammans med Strandnäs och Lemlands frivilliga brandkårer deltog i släckningsarbetet som avslutades vid 6-tiden på tisdagsmorgonen. 
Branden startade i en äldre kiosk som stod utanför Baltichallen invid en vägg. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »