Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 oktober, 2018 - 07:19
  • Polisen kontrollerade trafiken tillsammans med gränsbevakningen. Arkivfoto: Ida Jansson.

Polisen stannade narkotikapåverkad

En narkotikapåverkad förare fick sitt körkort indraget efter att ha fastnat i en trafikkontroll som polisen gjorde tillsammans med gränsbevakningen i går.

Föraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika samt för utlänningsförseelse eftersom personen hade vistats i landet en längre tid utan att registrera sig. Polisen grep personen och utreder ärendet vidare.

Under trafikkontrollen stannades också en förare som inte registrerat sitt fordon på Åland trots att föraren bor här, polisen upprättade en undersökning gällande tillfällig skattefri användning av fordon.

Polisen delade också ut böter till en förare som gjorde en så kallad burnout i närheten av trafikkontrollen, och till en förare som körde 71 kilometer i timmen på 50-väg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »