Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2023 - 10:05Uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2023 - 12:42
  • Polisen uppmanar till anvädning av reflexer. Arkivbild.

Polisen delade ut böter i trafiken

Under de senaste dagarna har polisen delat ut flera böter till olika fordonsförare och fått in anmälan om misshandel. 

Under natten mellan lördag och söndag fick polisen en anmälan om ett bråk i en bostad. En patrull ryckte ut och kunde konstatera att flera personer var inblandade och det resulterade i en brottsanmälan om misshandel. Det kom även en anmälan om att en passagerare hade misshandlat en ordningsvakt ombord på ett fartyg. Polisen åkte till fartyget och grep personen. 

I trafiken har polisen bötfällt flera förare av både bilar och mopeder, bland annat för undermåliga däck, fortkörning och äventyrande av trafiksäkerheten. 

Polisen önskar att fästa uppmärksamhet vid att fordon som används i trafik har fungerande belysning, bra däck och att fordonet i övrigt inte har brister som kan äventyra säkerheten under färden. Det är viktigt att cyklister och andra lätta fordon har fungerande belysning samt att fotgängare använder reflexer eller reflexvästar för att synas i trafiken vid skymning eller mörker. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »