Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 november, 2011 - 15:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Perämaa inte förvånad över budgetprotest

Finansminister Mats Perämaa är inte förvånad över protesterna från Ålands kommunförbund mot de utökade avdragen i kommunalbeskattningen som föreslås i budgeten. I riket kompenseras kommunerna för motsvarande avdrag medan det på Åland är kommunerna som får ta de ekonomiska konsekvenserna i form av ett inkomstbortfall på 1,6 miljoner euro nästa år enligt kommunförbundets beräkningar. Genom att regeringen samtidigt går in för att under en treårs period sluta kompensera kommunerna också för de specifikt åländska avdragen för resekostnader, sjukdomskostnader och studier går kommunerna miste om ytterligare 1,8 miljoner euro enligt kommunförbundet.Istället erbjuds kommunerna nu morotspengar för att öka sitt samarbete och på så sätt få ner de totala kostnaderna för den offentliga sektorn påpekar finansministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »