Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 maj, 2018 - 12:04Uppdaterad: tisdag, 22 maj, 2018 - 15:09
  • Daniel Eriksson på Pectus. Foto: Owe Sjöblom.
  • Pectus. Foto: Owe Sjöblom.

Pectus växer och har flyttat

Postföretaget Pectus söker mer personal och har nyligen flyttat till större lokaler i Norrböle.
- Vi behöver mer personal eftersom befintliga kunder utökat sin verksamhet och det har även tillkommit nya, säger Daniel Eriksson, en av två partners på Pectus.

Verksamheten som företaget hade på Brändö för något år sedan är avvecklad.

- Tullen ändrade sina rutiner för givande av tillstånd och det var oklart hur detta skulle gå till, vilket hindrade anskaffningen av nya kunder, säger Eriksson, som påpekar att de blev väl mottagna på Brändö och lämnar en liten öppning för att starta upp verksamhet där igen om förutsättningarna blir de rätta.

Eriksson sitter även i styrelsen för CDON Alandia, men det gör han som privatperson. CDON Alandia har förlorat en skattetvist med skatteförvaltningen i riket och nu funderar CDON Alandia på om man ska ansöka om besvärstillstånd till Högsta förvaltningsdomstolen.

- Pectus har ingenting med CDON Alandia att göra, många blandar ihop det med att jag sitter med i styrelsen som privatperson, säger Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »