Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 mars, 2013 - 14:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Parlamentsplats prioriteras inte

Åland kommer inte att få någon plats i Europaparlamentet inför valet 2014 och det lönar sig inte att sätta politisk press i den här frågan just nu. Det anser lantrådet Camilla Gunell efter gårdagens debatt i lagtinget där frågan om en åländsk plats i Europaparlamentet väckte starka känslor. - Man kanske borde varit mer beslutsam i samband med anslutningsfördraget för att få en åländsk representation i EU. Man måste ställa sig på barrikaden i rätt ögonblick, säger Camilla Gunell. Gunell avfärdar också förslaget från obundnas Danne Sundman att bojkotta nästa EU-val för att visa missnöje med att Åland inte finns representerat. - Som demokrat och beslutsfattare är det svårt att uppmana medborgare att inte rösta i allmänna val, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »