• Finansminister Mats Perämaa säger att Pafs beslut följer regeringens direktiv. Arkivfoto: Ulf Weman
Finansminister Mats Perämaa intervjuas av Bengt Hannus
Pafs vd om bolagets förlustgräns
Publicerad: onsdag, 13 juni, 2018 - 11:40, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 17:38

Paf-beslut enligt direktiv

-Pafs beslut att införa en förlustgräns för spelare motsvarar väl de direktiv som landskapsregeringen gett. Det säger finansminister Mats Perämaa, liberal, som en kommentar till Paf-styrelsens beslut att införa en gräns för hur mycket en spelare kan förlora under ett år.

Gränsen innebär att Paf räknar med att tappa cirka fem procent av intäkterna och enligt Perämaa har regeringen tydligt deklarerat att ansvarsfullt spelande får tära på vinsten.

Samtidigt satsar Paf på att nå nya marknader med förhoppningar om att öka omsättningen och därmed möjligen nya vinstmedel. Bolaget räknar med att vinsten för i år blir cirka 20 miljoner euro, vilket är betydligt lägre än fjolårets rekordresultat på 29 miljoner.

-Även 20 miljoner täcker mer än väl dagens äskanden och behov för tredje sektorn så det finns ingen oro över att inte kunna finansiera den verksamheten, säger Mats Perämaa.

Fler Nyheter

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Bilkrock i Söderbybacken

Två bilar krockade i Söderbybacken vid 16-tiden idag.

Kommunerna har svarat om hur äldreomsorgen ska utvecklas

Wille Valve intervjuas av Marika Kvarnström.
Landskapsregeringen har frågat samtliga kommuner om hur de tänker utveckla sin äldreomsorg så att den motsvarar servicemålen och kommande lagstiftning.

Lappo skolbyggnad säljs

John Wrede intervjuas av Lukas Jacobson.
Lappo skolbyggnad säljs efter fem års väntan.

Brändö planerar bygga bostäder

Brändö kommun planerar att bygga nya hyresbostäder.

Körde stulen bil i diket

En 33-årig man har av tingsrätten dömts till böter för olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten.

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.