Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 juni, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 17:38
  • Finansminister Mats Perämaa säger att Pafs beslut följer regeringens direktiv. Arkivfoto: Ulf Weman

Paf-beslut enligt direktiv

-Pafs beslut att införa en förlustgräns för spelare motsvarar väl de direktiv som landskapsregeringen gett. Det säger finansminister Mats Perämaa, liberal, som en kommentar till Paf-styrelsens beslut att införa en gräns för hur mycket en spelare kan förlora under ett år.

Gränsen innebär att Paf räknar med att tappa cirka fem procent av intäkterna och enligt Perämaa har regeringen tydligt deklarerat att ansvarsfullt spelande får tära på vinsten.

Samtidigt satsar Paf på att nå nya marknader med förhoppningar om att öka omsättningen och därmed möjligen nya vinstmedel. Bolaget räknar med att vinsten för i år blir cirka 20 miljoner euro, vilket är betydligt lägre än fjolårets rekordresultat på 29 miljoner.

-Även 20 miljoner täcker mer än väl dagens äskanden och behov för tredje sektorn så det finns ingen oro över att inte kunna finansiera den verksamheten, säger Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »