• Finansminister Mats Perämaa säger att Pafs beslut följer regeringens direktiv. Arkivfoto: Ulf Weman
Finansminister Mats Perämaa intervjuas av Bengt Hannus
Pafs vd om bolagets förlustgräns
Publicerad: onsdag, 13 juni, 2018 - 11:40, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 17:38

Paf-beslut enligt direktiv

-Pafs beslut att införa en förlustgräns för spelare motsvarar väl de direktiv som landskapsregeringen gett. Det säger finansminister Mats Perämaa, liberal, som en kommentar till Paf-styrelsens beslut att införa en gräns för hur mycket en spelare kan förlora under ett år.

Gränsen innebär att Paf räknar med att tappa cirka fem procent av intäkterna och enligt Perämaa har regeringen tydligt deklarerat att ansvarsfullt spelande får tära på vinsten.

Samtidigt satsar Paf på att nå nya marknader med förhoppningar om att öka omsättningen och därmed möjligen nya vinstmedel. Bolaget räknar med att vinsten för i år blir cirka 20 miljoner euro, vilket är betydligt lägre än fjolårets rekordresultat på 29 miljoner.

-Även 20 miljoner täcker mer än väl dagens äskanden och behov för tredje sektorn så det finns ingen oro över att inte kunna finansiera den verksamheten, säger Mats Perämaa.

Fler Nyheter

Maxikarkki slutar sälja via Åland

Net trading group Åland AB slutar med den godisförsäljning som under namnet Maxikarkki har sålts via Åland Post.

LR svarar om effektiviteten vid Guttorp

Landskapsregeringen har nu svarat på vilka åtgärder som ska vidtas med anledning av resultaten från effektivitetsrevisionen av Ålands hälso- och sjukvård, Ålands polismyndighet, vägunderhållsenheten och Ålands fiskodling i Guttorp.

Landskapet beställer specialrevision av ÅMHM

Landskapsregeringen har beslutat om en specialrevision av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM.

Polisen tvingades prioritera

Maria Hoikkala intervjuas:
Som Ålands radio rapporterade igår hann polisen inte fram till alla utryckningar de kallades till under tisdagen och bad i polisrapporten om ursäkt till anmälare och drabbade då resurserna inte räckte till.

Svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor

Olli-Pekka Lehtonen:
Det har varit svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor till ÅHS den här sommaren säger Olli-Pekka Lehtonen chefsläkare på ÅHS.

Villkorligt fängelse yrkas för grov stöld

Fem månaders villkorligt fängelse för grov stöld. Det yrkade åklagaren på under dagens rättegång där en man stod åtalad för att i april 2017 ha brutit sig in i en bostad i Sund genom att krossa ett fönster och tillgripa en flaska whisky.

Man dömd efter strypgrepp på kvinna

En 19-årig man dömdes för misshandel i onsdags i tingsrätten. Mannen har i augusti i fjol, utanför Sittkoffsgallerians garage i Mariehamn, tagit strypgrepp om en kvinnas hals.

Uppsagd daghemsföreståndare får rätt i förvaltningsdomstolen

I november i fjol avslutade en kommun en daghemsföreståndares provanställning, på grund av samarbetsproblem med både personal och föräldrar.

Direktsänd EU-valdebatt i Ålands radio och Ålandskanalen

I dag klockan 15 kan ni se och höra de åländska EU-valskandidaterna Camilla Gunell och Anton Nilsson i Ålands radios valdebatt inför EU-parlamentsvalet på söndag den 26 maj.