• Finansminister Mats Perämaa säger att Pafs beslut följer regeringens direktiv. Arkivfoto: Ulf Weman
Finansminister Mats Perämaa intervjuas av Bengt Hannus
Pafs vd om bolagets förlustgräns
Publicerad: onsdag, 13 juni, 2018 - 11:40, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 17:38

Paf-beslut enligt direktiv

-Pafs beslut att införa en förlustgräns för spelare motsvarar väl de direktiv som landskapsregeringen gett. Det säger finansminister Mats Perämaa, liberal, som en kommentar till Paf-styrelsens beslut att införa en gräns för hur mycket en spelare kan förlora under ett år.

Gränsen innebär att Paf räknar med att tappa cirka fem procent av intäkterna och enligt Perämaa har regeringen tydligt deklarerat att ansvarsfullt spelande får tära på vinsten.

Samtidigt satsar Paf på att nå nya marknader med förhoppningar om att öka omsättningen och därmed möjligen nya vinstmedel. Bolaget räknar med att vinsten för i år blir cirka 20 miljoner euro, vilket är betydligt lägre än fjolårets rekordresultat på 29 miljoner.

-Även 20 miljoner täcker mer än väl dagens äskanden och behov för tredje sektorn så det finns ingen oro över att inte kunna finansiera den verksamheten, säger Mats Perämaa.

Fler Nyheter

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.

Ge ditt barn 100 möjligheter

Kristina Henkel och Sofia Enros intervjuas av Tomas Tornefjell
När och hur bemöter vi barn ojämställt? Och hur påverkar det barnen? Det var ett par av de frågeställningar som berördes under Kristina Henkels föredrag Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2, som i går kväll arrangerades på Stadsbiblioteket i Mariehamn inom ramen för årets Pridefestival.