Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 oktober, 2012 - 15:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

P-avgifter för gratis stadsbuss?

Skulle parkeringsavgifter i Mariehamn vara ett sätt att öka bussåkandet och även ett sätt att i längden slippa införa avgifter på stadsbussen? Det diskuteras nu i samband med att stadsbussens framtid är osäker och röster åter höjs för att införa avgifter. Motståndarna till avgiftsfri stadsbuss menar att för få använder sig av kollektivtrafiken. En som tycker att man kan diskutera parkeringsavgifter för att slippa avgiftsbelägga stadsbussen är Sara Kemetter, socialdemokrat och första vice ordförande i stadsstyrelsen. -Jag är övertygad om att bilismen kommer att öka framöver, säger Kemetter.Men varken Ålands framtids Axel Jonsson eller moderate Lennart Isaksson i stadsfullmäktige anser att parkeringsavgifter vore en bra idé. -Det skulle bli dyrt att införa och administrera och skulle dessutom locka mariehamnarna att än mer handla i köpcentret i Jomala, säger Axel Jonsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »