Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 11 december, 2022 - 22:00Uppdaterad: söndag, 11 december, 2022 - 22:00
  • Det råder ovisshet bland besättningen på m/s Rosella.

”Ovissheten är värst”

Besättningen på m/s Rosella har inte fått några klara besked om vad som kommer att hända efter att färjan gör sin sista tur den 8 januari nästa år.

- Man är ju rädd för att få sparken men facket är starkt så vi måste ju kunna få jobb någon annanstans. Men ovissheten är värst, säger Maria Asplund Mäkinen som är fackligt ombud på m/s Rosella på lördagseftermiddagen.

Besättningen fick ta del av beslutet om att Viking Line säljer Rosella samtidigt som allmänheten.
- Jag har inte varit på jobb sedan beskedet kom men flera i personalen har varit i kontakt med mig. Kanske mest för att ha någon att dela sina tankar med, säger Maria Asplund Mäkinen.

Personalen har under söndagen fått information från ledningen och de ska även komma ytterligare information under den närmaste veckan.

Maria Asplund Mäkinen erkänner att det är vemodigt då många i besättningen jobbat länge på Rosella.
- Vi är som en stor familj och har en fin sammanhållning. Det kommer vara tungt att gå av det sista arbetspasset, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »