Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 september, 2012 - 15:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ove Andersson ny i Ålands framtid

Förre journalisten och medlemmen i Obunden samling, Ove Andersson, blir ny partisekreterare i Ålands framtid. Ove Andersson ställde upp för de obundna i lagtings- och kommunalvalen för ett år sedan, men bröt med dem i vintras när partiledningen, enligt hans åsikt, inte tillräckligt snabbt och kraftfullt agerade mot medlemmar med främlingsfientliga och homofoba åsikter. - Annars är skillnaderna mellan Obunden samling och Ålands framtid inte särskilt stora. Båda partierna driver sakfrågor från en borgerlig värdegrund, säger Ove Andersson, som stannar kvar på sina politiska förtroendeuppdrag trots partibytet. Att Ålands framtid har ett självständigt Åland som slutmål i sin politik ser han inte som ett problem. - Det är bra att ha en hög målsättning så att självstyrelsen drivs framåt hela tiden och inte trampar vatten, säger Ove Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »