Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 maj, 2017 - 12:06Uppdaterad: fredag, 19 maj, 2017 - 12:13

Ovanlig stork har setts i Kumlinge

En svart stork har siktats ute på Björkö i Kumlinge. Det var fårfarmaren Eva Sundberg som för ett par dagar sedan fick se den udda fågeln som är mycket ovanlig att få se på Åland.

- Jag och vår praktikant Elisa cyklade till fårhuset och när vi cyklade förbi en äng stod den där. Jag tyckte först att det såg ut som en vanlig trana, men den såg konstig ut för att vara en trana. Då sa Elisa: det är en svart stork, säger Eva Sundberg och fortsätter:

- Elisa är från Tyskland så hon har sett svarta storkar förut, säger Eva Sundberg, som själv aldrig tidigare sett en svart stork.

- Förmodligen kommer den från Lettland, och det har ju blåst lite sydost den här sista tiden så man kan ju tänka sig att den har kommit lite på vift, säger Eva Sundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »