Fårfarmaren Eva Sundberg intervjuas av Nina Smeds om när hon såg en svart stork
Publicerad: fredag, 19 maj, 2017 - 12:06, uppdaterad: fredag, 19 maj, 2017 - 12:13

Ovanlig stork har setts i Kumlinge

En svart stork har siktats ute på Björkö i Kumlinge. Det var fårfarmaren Eva Sundberg som för ett par dagar sedan fick se den udda fågeln som är mycket ovanlig att få se på Åland.

- Jag och vår praktikant Elisa cyklade till fårhuset och när vi cyklade förbi en äng stod den där. Jag tyckte först att det såg ut som en vanlig trana, men den såg konstig ut för att vara en trana. Då sa Elisa: det är en svart stork, säger Eva Sundberg och fortsätter:

- Elisa är från Tyskland så hon har sett svarta storkar förut, säger Eva Sundberg, som själv aldrig tidigare sett en svart stork.

- Förmodligen kommer den från Lettland, och det har ju blåst lite sydost den här sista tiden så man kan ju tänka sig att den har kommit lite på vift, säger Eva Sundberg.

Fler Nyheter

Utskott röstar om parlamentsplats

På tisdag gör EU:s utskott för konstitutionella frågor ett nytt försök att rösta om fördelningen av parlamentsplatserna i samband med Brexit.

Josefin Sonck vann humorpris

Åländska komikern Josefin Sonck vann på fredagkvällen priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan.

1394 har förhandsröstat

1394 personer har förhandsröstat i presidentvalet vid postens förhandsröstningsställen i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö.

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.