Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 augusti, 2022 - 06:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2022 - 17:27
  • Nina Fellman menar att landskapet borde vara Ålands bäst fungerande arbetsplats. Arkivfoto: Rasmus Olin.

Oro för arbetsklimatet inom LR

Arbetsklimatet och arbetsbördan för landskapsförvaltningen lyftes av både Liberalerna och Socialdemokraterna under gårdagens debatt i lagtinget.

John Holmberg, som höll Liberalernas gruppanförande, menade att det står klart att många anställda inom den allmänna förvaltningen mår uselt och vantrivs. Han hänvisade till den senaste personalenkäten där endast 14 procent av de svarande uppger att de skulle rekommendera landskapsregeringen som arbetsgivare.

- Det här är en ledarskapsfråga som behöver adresseras av den politiska landskapsregeringen och främst lantrådet, sa han.

Nina Fellman, som höll Socialdemokraternas gruppanförande, refererade till landskapsregeringens årsredovisning som bland annat vittnar om rekryteringssvårigheter, sjukskrivningar och en hög arbetsbelastning.

- Vi från Socialdemokraterna ser det som väldigt alarmerande att det som borde vara Ålands bäst fungerande arbetsplats kännetecknas av de här negativa bedömningarna, sa hon

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »