Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 februari, 2013 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

"Orimligt stoppa vägbygge"

Det är inte rimligt att stoppa ett vägbygge som är angeläget med tanke på trafiksäkerheten bara för att en fastighet får en 330 meter lång omväg till en del av sin mark. Det menar landskapsregeringen och avvisar ett besvär till Högsta förvaltningsdomstolen mot vägplanen för en ombyggnad av landsväg 40 i Djäkenböle och Boda byar i Hammarland. Landskapsregeringen vill också att HFD avgör ärendet snabbt. Det är en fastighetsägare som besvärat sig mot att en av två infarter till fastigheten tas bort. Landskapsregeringen vill av trafiksäkerhetsskäl minimera antalet anslutningar till landsvägarna. Den sträcka på landsväg 40 som nu väntar på att få börja byggs är en knappt två kilometer lång del mellan Djäkenböle och Gölby. Vägen breddas och förses med en parallell gång- och cykelväg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »