Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 april, 2022 - 22:26Uppdaterad: torsdag, 28 april, 2022 - 08:15
  • En man åtalades i går för våldtäkt i Ålands tingsrätt.

Ord mot ord i våldtäktsrättegång

Ord står mot ord i en våldtäktsrättegång som ägde rum i Ålands tingsrätt igår.

En man står åtalad för en våldtäkt mot en kvinna och händelsen skedde i juli 2020. Det är ostridigt att ett samlag har genomförts men åsikterna går isär gällande om kvinnan var med på samlaget eller inte.

Den åtalade mannen har lagt sig i samma säng som den sovande kvinnan och han hävdar att de har haft ett frivilligt samlag. Kvinnan har enligt mannen gjort närmanden och han antog att hon var vaken.

Kvinnan hävdar att hon trodde att det var en annan man hon hade samlag med. Hon säger att hon först efter avslutat samlag märkte att det var den åtalade mannen.

Åklagaren yrkar på 1 år och 10 månaders villkorligt fängelse och kvinnan yrkar på 4.000 euro för lidande. Mannen bestrider brottet och hans biträde anser att åtalet förkastas.
Dom i målet faller onsdagen den 11 maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »