Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 juni, 2012 - 08:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Oklart vad som ska sparas in på<br>i Mariehamns skolor

Utbildningssektorn i Mariehamns stad måste spara 745.000 euro nästa år, och nu har politikerna börjat diskutera vad man ska spara in på. Men beslutet dröjer. Enligt stadens utbildningsdirektör Kjell Nilsson ska ett förslag lämnas till utbildningsnämnden först den 21 september. -Jag är inte avundsjuk på politikerna. De har det svårt. Vi har inget att spara in på som inte känns värdefullt för vår verksamhet, så oavsett vad som beslutas så går vi miste om något av betydelse, säger Kjell Nilsson. Att stadens utbildningssektor måste spara 745.000 euro nästa år blev känt förra månaden och summan är bestämd med Mariehamns stads besparingskrav som utgångspunkt. Stadsdirektörens förslag till nästa års specificerade budgetram för utbildningssektorn är på drygt 14 miljoner euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »