Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 oktober, 2012 - 13:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Oklart om kultursekretare i Jomala

Det är fortfarande oklart om Jomala även i fortsättningen ska ha en kultursekreterare eller inte. För tre år sedan beslöt kommunfullmäktige att tjänsten skulle dras in, men beslutet verkställdes inte och i går bordlades ärendet i kommunstyrelsen. Beslutet att dra in tjänsten motiverades i december 2009 med att arbetsuppgifterna minskat avsevärt eftersom Bondbröllopet lagts på is. Men biblioteks- och kulturnämnden ansåg att kommunens kulturpolitiska program inte kunde förverkligas utan kultursekreterare. Efter omröstning gick fullmäktige med på att ha tjänsten kvar, men frågan aktualiseras nu igen efter en reform av kommunens förvaltning. Biblioteks- och kulturchefen anser att behovet av tjänsten inte har minskat, och kommundirektören föreslår att tjänsten som kultursekreterare tillsätts för ett år åt gången och att behovet utreds igen om ett år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »