Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 februari, 2013 - 13:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Oklart ansvar för fulla kroggäster

Ansvarsfrågan är oklar när det gäller kraftigt berusade personer på väg hem från krogen. Under kursen "Ansvarsfull alkoholservering" som anordnades förra veckan diskuterades den här frågan. Så länge gästen befinner sig på krog har personalen ett ansvar att inte servera alkohol så att gästen blir för berusad. Om gästen blir för berusad och avvisas från krogen har personalen skyldighet att se till att gästen kommer hem därifrån. Men om något händer på väg från krogen så blir ansvarsfrågan komplicerad och det finns inga detaljerade regler för vad som gäller. - Alla människor har ett ansvar för sina medmänniskor, om man ser någon som är redlöst berusad bör man hjälpa till. Det säger socialinspektör Synnöve Jordas.Det finns även en referensgrupp som har medlemmar från tillståndsmyndigheten, polisen och krögare. De diskuterar hur miljön kan bli mer trevlig på krogen och hur våldet som finns i samband med utelivet ska minska.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »