Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 november, 2011 - 17:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Oklara regler för vägskyltning

Domen i tingsrätten i veckan när en enhetschef vid landskapets trafikbyrå dömdes för dödsvållande i samband med en trafikolycka vid ett vägarbete i Sund, har lett till en debatt huruvida Åland har ett fungerande regelverk när det gäller vägskyltning eller inte. Enligt vägingenjör Stig Jansson är det vägtrafiklagen som gäller i det här sammanhanget men den är inte helt klar och tydlig. De vägarbeten som är mest problematiska när det gäller skyltning är enligt Stig Jansson så kallade intermittenta arbeten, det vill säga arbeten som stannar upp för en liten stund för att sedan flytta vidare. Det var ett sånt arbete som pågick när dödsolyckan i Sund inträffade 2008. Och hur skall man skylta när snöplogbilen är i farten, undrar Stig Jansson, snöplogning är också ett vägarbete.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »