Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 april, 2012 - 14:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ökad areal för ekoodling

Även om antalet ekologiska odlare minskat så har arealen för ekologisk odling ökat. År 2009 användes 2.785 hektar för ekologisk odling och år 2010 ökade arealen till 2.848 hektar. För fjolåret finns ännu inga uppgifter men landskapsregeringens målsättning var 2.900 hektar. Det är, enligt landskapsagronom Sölve Högman, 20 procent av den odlade arealen. – Det är mycket i ett nordiskt perspektiv, säger Sölve Högman och jämför med Sverige där endast 10 procent av arealen används för ekologisk odling. Enligt Högman skulle det ändå vara bra om det kom ut mer ekologiskt odlade produkter på marknaden. En del av arealen används nämligen för att odla vall som används till traditionell djurhållning och därmed inte ger ekologiska produkter. Som vi berättade i går vill lagtinget att regeringen fokuserar på utvecklingen av den ekologiska produktionen eftersom antalet odlare minskat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »