Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 mars, 2022 - 06:13Uppdaterad: tisdag, 29 mars, 2022 - 17:10
  • Från vänster till höger: Harry Jansson och Mikael Lindholm.

Oenigt inom Centern när postservicen försämras

Postutdelning varannan istället för varje vardag. Det är vad landskapsregeringen föreslår i ett lagförslag som debatterades i lagtinget i dag.

Vicelantrådet Harry Jansson (C) var öppen med att det innebär en försämring av servicen, men sa samtidigt att posten sett en drastiskt minskning av brevvolymerna under senaste åren och att förändringen, enligt postens egna uträkningar, skulle innebära en årlig inbesparing på en halv miljon euro.

Tidningshusen har befarat att deras distributionskostnader kommer att öka till följd lagändringen, men landskapsregeringen inför inte några stöd men ska följa med utvecklingen, förklarade Harry Jansson.

Men hans centerkollega Mikael Lindholm var inte nöjd. Han befarar att skärgården och glesbygden kan få höjda priser på papperstidningsprenumerationer som följd och att lagen därmed skulle ”försämra möjligheterna till att bo och leva på hela Åland”.

- Mycket oro, men inte så mycket fakta, svarade Harry Jansson.

Mikael Lindholm replikerade i sin tur med att Harry Jansson både förminskat och förvanskat vad han sagt.

Lagförslaget remitterades till lag- och kulturutskottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »