Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 januari, 2023 - 06:13Uppdaterad: torsdag, 19 januari, 2023 - 08:12

Nytt stöd för att ta bort skrotfordon

Nu finns det nya pengar för bortstädning av skrotfordon, vilket gör det möjligt för företag att få ersättning för transport av fordon till skroten.

I slutet av förra året meddelades att pengarna för detta ändamål var slut hos landskapet och nya behövde godkännas av lagtinget. Då fanns en farhåga att skrotbilar skulle bli stående på parkeringar och andra ställen om inte nya pengar beviljades.

Men nu finns stödet igen och det har dessutom höjts från 50 euro per fordon till 60 euro om fordonet finns på fasta Åland och från 100 euro till 120 euro om fordonet hämtas från en skärgårdskommun.

Det är företaget som utför transporten som kan få stödet från landskapet. Det betyder också att fordonsägaren inte behöver betala något för transporten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »