Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 oktober, 2012 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nytt program för jämställdhet

Landskapsregeringen vill i framtiden ha ett familjefridscentrum på Åland och har tillsatt en arbetsgrupp som ska se på möjligheterna för det. Ett familjefridscentrum med professionell personal skulle erbjuda hjälp till barn, kvinnor och män. -Vi har stor kompetens på det här området och borde samla kunskapen så att de utsatta inte behöver springa till olika instanser, utan kunde få hjälp på ett och samma ställe, säger landskapets jämställdhetschef Vivan Nikula. Landskapsregeringen har godkänt ett ramprogram för jämställdhet för åren 2012-2015 och till det har ÅSUB sammanställt statistik inom jämställdhetsområdet. Den visar att kvinnor fortfarande har lägre lön än män, att kvinnor saknas i bolagsstyrelser och att de tar hand om merparten av arbetet i hemmen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »