Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 maj, 2012 - 08:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nytt beslut tas om Bomarsundstorpet

Nu tänker kulturminister Johan Ehn besluta om det gamla Bomarsundstorpet Oxhägnaden som landskapet krävde skulle rivas eller flyttas eftersom det står på fornminnesområdet i Bomarsund och arrendet på tomten gått ut för länge sedan. Det är tre år sedan beslutet togs av landskapsregeringen och dåvarande kulturministern Britt Lundberg, men fortfarande har det inte efterlevts av torpets ägare, ett dödsbo med delägarna boende i Sverige. Nu är det ändå meningen att få frågan avgjord. Delägarnas besvär till Högsta förvaltningsdomstolen har avvisats och nu är också dödsboet skiftat och därför finns det nu en ägare till det gamla torpet. Det lovade landskapsregeringen tidigare att invänta. Frågan om Bomarsundstorpet kommer upp till politisk överläggning i landskapsregeringen i morgon tisdag, och ett beslut hoppas kulturminister Johan Ehn kunna ta på torsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »