Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 januari, 2023 - 15:17Uppdaterad: onsdag, 4 januari, 2023 - 17:03
  • Kultur- och utbildningsminister Annika Hambrudd (C).

Nytt avtal med Kompassen

Avtalet mellan landskapsregeringen, Mariehamns stad och Medborgarinstitutet om fortsatt genomförande av informationskontoret Kompassen förlängs för det här året.

- Just nu har vi ett avtal årsvis, men vi får se hur verksamheten utvecklas. Landskapet har det övergripande ansvaret för samhällsinformation. Mariehamns stad har också på gång att utöka samhällsinformationen, så vi får se. Om man kan samarbeta med andra aktörer så gör man det, säger kultur- och utbildningsminister Annika Hambrudd (C). Verksamheten har en anställd och håller öppet tisdag till torsdag mellan klockan 13 och 16. Inför det här året ökar man verksamheten litegrann.

- Kostnaden för verksamheten ligger strax under 40.000, säger Annika Hambrudd.

Kompassen finns till för inflyttade från utomnordiska länder. Där kan den som är ny på Åland få hjälp med vart man ska vända sig i olika frågor gällande exempelvis ansökningar och andra formaliteter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »