Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 januari, 2023 - 06:02Uppdaterad: tisdag, 27 augusti, 2024 - 20:33
  • Vindkraft vid Rödhamn. Foto: Johan Ågern

Nya havsområden undersöks för vindkraft

Den finska regeringen har under de senaste dagarna beviljat fyra undersökningstillstånd för havsbaserade vindkraftsprojekt.

Det är projekten Wellamo och Tuulia i finska Bottenhavet utanför Björneborg och två parker utanför Jakobstad respektive Kaskö i Österbotten.

Det är bolaget Eolus Finland som fått undersökningstillstånden för vindkraftparkerna utanför Björneborg och Ilmatar Energy för parkerna i Österbotten.

Sedan tidigare har både OX2 och Skyborn Renewables Offshore Finland Oy beviljats forskningstillstånd för två stora vindkraftparker mellan Nykarleby och Karleby.

Besluten om undersökningstillstånd betyder inte att det är helt klart att det byggs några havsbaserade vindparker i områdena. Beslut om eventuellt bygglov tas av statsrådet i ett senare skede.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »