Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 mars, 2018 - 11:26Uppdaterad: onsdag, 14 mars, 2018 - 11:28
  • Salatvik planerar fler dagisplatser. Arkivfoto: Malin Lundberg

Nya dagisplatser planeras i östra Saltvik

Saltvik är i behov av fler dagisplatser och en arbetsgrupp som jobbat med frågan föreslår att Prästkragens daghem i Kvarnbo byggs till.

En grov kalkyl för utbyggnaden landar på drygt 909.000 euro och då innefattas en tillbyggnad på 350 kvadratmeter, anpassning av befintliga utrymmen, markarbeten, flytt av en energibrunn, parkering, projekterings- och konsultkostnader, byggherrekostnader samt oförutsedda kostnader. I dag hyr Saltvik in en modulavdelning med 14 platser som man placerat på dagisparkeringen, och hyran för den är drygt 2.500 euro per månad.
Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige upptar ett tilläggsanslag på 50.000 euro i årets budget för att börja projektera dagistillbyggnaden. Om fullmäktige godkänner anslaget tillsätter styrelsen en byggnadskommitté som senast den 18 september ska kunna presentera skissritningar för en avdelning med 21 platser och mer detaljerade kalkyler för projektet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »