Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 december, 2011 - 13:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nya argument för fritt snus

Sveriges handelsminister Ewa Björling fortsätter att jobba för att EU ska häva exportförbudet för snus. Vid sitt senaste möte med EU:s hälsokommissionär John Dalli hänvisade hon till en artikel i Dagens Nyheter där det framgår av den undersökning som EU gjorde i somras att det finns ett starkt stöd för snusförsäljning i Europa. EU har tidigare hävdat att resultatet av undersökningen är tvärtom. Till Dagens Nyheter säger Ewa Björling att John Dalli lovat att på nytt titta på undersökningen. Från åländsk sida vill man i första hand ha bort snusförbudet även ombord på andra än svenskflaggade fartyg. Bytet till svensk flagga på flera åländska passagerarfartyg har inneburit stora bortfall av skatteinkomster. I början av nästa år lägger EU-kommissionen fram ett förslag till ny tobakslagstiftning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »