Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 juli, 2012 - 17:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Nya Åland säger upp tre

Tre personer sägs upp från Nya Åland och Åland 24. Det blev resultatet efter tre veckors samarbetsförhandlingar mellan Nya Åland och Åland 24 och de fackliga representanterna. Bakgrunden till uppsägningarna är en företagsfusion av Nya Åland och Åland24 och de ekonomiska inbesparingar som följer affären. Nya Åland sparar en bit över 100.000 euro på att spara in dessa tre tjänster och uppsägningarna är en nödvändighet för att kunna säkra tidningens position som en konkurrenskraftig mediekanal på Åland enligt chefredaktören Jonas Bladh: - Det är av naturliga skäl tryckt stämning på redaktionen just nu och det går inte att lämna sådana här besked på ett bra sätt. Men det är en svår tid för alla medier och vi behöver spara in för att kunna stärka Nya Ålands framtid, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »