Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 juni, 2023 - 11:53Uppdaterad: torsdag, 22 juni, 2023 - 13:18

Ny rapport lägger grunden till sysselsättningsreform 

Det behövs fler flexibla sysselsättningar för dem som behöver anpassningar i arbets- och studielivet.

Landskapsregeringen presenterade igår slutrapporten för projektet Sysselsättning för alla, som kartlägger Ålands arbetsmarknadsstatus och redogör för hur många personer som är i behov av en sysselsättning. I denna rapport fokuserade man på jobb såväl som studier. 

Näringsminister Fredrik Karlström betonar att alla inte har möjligheten att jobba en hel arbetsvecka, men trots det behövs man i samhället för att kunna skapa en fungerande välfärd och den offentliga sektorn måste bli bättre på att erbjuda fungerande heltidsjobb.  

Slutrapporten presenterades på en presskonferens som leddes av projektledare Carolina Sandell, social- och hälsominister Annette Holmberg-Jansson och näringsminister Fredrik Karlström

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »