Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 april, 2012 - 16:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ny organisation för sjöfartsnäring

En ny organisation för alla sjöfartrelaterade företag som inkluderar allt från rederier till finansiering, service och utbildning. Det förespråkar den sjöfartspolitiska kommitté som Mariehamn tillsatte för ett par år sedan. På torsdag nästa vecka arrangeras ett seminarium för att få vägledning i hur och om man ska jobba vidare med idéerna. – För sjöfarten finns organisationer men om man räknar med alla företag kring sjöfarten finns det ingen som har ett helhetsgrepp, säger Roger Jansson som är ordförande för kommittén. Enligt ÅSUB är det åländska så kallade maritima klustret det största i Östersjöregionen och kommittén anser att det kan finnas möjligheter att skapa ytterligare företag och arbetsplatser med anknytning till sjöfarten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »