Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 april, 2012 - 08:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Ny myndighet för elmarknaden

Det kan bli aktuellt att köpa tjänster från Sverige eller Finland för att övervaka den åländska elmarknaden. Det kom fram i lagtinget i går när en ny elmarknadslag debatterades. Lagen är en anpassning till EU-regler och innebär bland annat att Åland måste ha en egen tillsynsmyndighet för elmarknaden. Det betyder ytterligare byråkrati och de svårigheter med kompetensen som det blir med en enmansmyndighet. I det här fallet skulle det inte ens räcka till ett halvtidsjobb. Men det finns alltså en tanke att köpa in tjänster till den nya myndigheten. Liberalen Mats Perämaa efterlyste en energikommission som det talats om tidigare. -Elpriserna har höjts kraftigt de senaste åren. En energikommission skulle kunna övervaka det här, menade Mats Perämaa. En annan åsikt var att det är just en sådan sak som den nya myndigheten också skulle kunna övervaka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »